Milé kamarádky moje.
Minulý recept Vepřové na sladkokyselo se mi velmi povedl. Když jsem to uvařila bzlo to opravdu moc dobré. Už jsem ho dala pryč, ale budete-li mít zájem, mohu Vám ho napsat znovu, neb se ráda podělím. Dnes jsem dělala také recept podle televize a také z malajské kuchyně. A jak jinak, velmi dobré. Ovšem je to pro ty, kteří mají rádi ostré. Nakonec i pro ty druhé se to dá, vynechají se chilli papriky. Tak tedy
Hovězí v sojové omáčce /Malajsie/
Nejdříve si připravíme vše potřebné, neb to jde potom rychle. Nakrájíme si maso na malé kousky. Měla jsem roštěnky, tak jsem je nakrájela na nudličky, ale záleží na vkusu. Zalila jsem 2 lžícemi sladké, tmavé sojové om. , přidala trochu Maizeny.
8 stroužků česneku jsem umixovala s kouskem zázvoru. Je třeba přidat trošku vody. Nakrájet 6 - 8 malých cibulí na kolečka. 2 velké chilli pariky na hrubo. Vyndala jsem pro jistotu semínka, ale stejně to bylo ostré až až. Pánev dáte na oheň a rozpálíte ji, nelijete podzemnicový olej, je u nás k dostání, přidáte umixovanou pastu, papriky, cibuli, maso. Vše orestujete. Přidáte trochu vody a ještě sojovku. 3 lžíce cury. Pastu prodávají červenou a zelenou. Dala jsem obojí, červeného 2 lžíce. Tamarindovou šťávu. Tu jsem nesehnala jen pastu , a tak jsem dala 2 lžičky. Šťávu z limetky, trochu cukru, sůl. Podává se s rýží. Přeji dobrou chuť.
Nebojte se experimentovat. stojí to za to.