Moje milá kamarádka, která se pře několika lety rozhodla spojit svůj život s mužem na druhé polokouly. mi nedávno napsala, že se inspirovala mými recepty, kterých je tu po hříchu jen hrstka. tak jsem se rozhodla to trochu napravit a podělím se s vámi o jeden Švícarský. Věřte, že je to moc dobré, jakkoliv se to může zdát nemožné.
Mrkvový dort
6 bílků
30 dkg strouhaných ořechů, jakých koliv
30 dkg moučkového cukru
30 dkg jemně nastrouhané mrkve
5 dkg hl. mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce višňového likéru
Z bílků vyšleháme opravdu tuhý sní, nezapomeňte do nich dát špětičku soli, tak to půjde opravdu samo, přidejte všechny ostatní ingredience, jako já, která jsem kvůli tomu schválně koupila ten višňový likér a potom na něj zapomněla. Těsto nalijte do vymazané formy, nejlépe dortové. Může být i bábovková, tak jsem to zkusila podle původního receptu já, ale bohužel se mi nevyklopila, tak ta dortová bude lepší. Pečte ve vyhřáté troubě 180° C horkovzušná 160°C, 55 min. Originál recept byl s cukjrovou polevou, ale dává se také jiná. tu jsem ještě nezkoušela, ale musí to být moc mňam mňam, tak se nebojte a zaexperimentujte si, stejně jako já budu.
12,5 dkg Lučiny
0,5 ml medu
1/2 sáčku vanilkového cukru
1/2 lžičky citr. šťávy
Vše smíchat a potřít dort.
Přeji vám příjemné pečení a dobrou chuť. J.